מעשנה לבשר
חובבי הבשר, קרניבורים מושבעים, בוודאי מכירים את טעמו של בשר מעושן, השונה מטעמו של בשר הנצלה בגריל פחמים או גז.
עושר ועומק הטעמים מעניק לסועד חוויה ייחודית ובלתי נשכחת, שבוודאי ירצה לחזור אליה, וזו הסיבה להוסיף לאוסף כלי המטבח השימושיים גם מעשנה ביתית.
איך מעשנים בשר?
עישון בשר, בשונה מצליית בשר על המנגל, נעשית למשך פרק זמן ארוך יותר, במכל סגור אפוף עשן חם אשר מבשל את הבשר ומעניק לו את טעמו הייחודי והנפלא ואת ארומת העשן המהממת.
לא כולם אוהבים בשר שנעשה בטכניקת עישון, אך אלו שכן כבר התמכרו לטעם ולריח המשכרים.
עישון בשר מתחיל כמובן במעשנה טובה.
בתחתית המתקן מניחים את הפחמים, עליהם את שבבי העץ אשר שריפתם האיטית והממושכת יוצרת את ארומת העשן, מעליהם, במרחק מסוים, יונחו נתחי הבשר או סוגי המזון האחרים שאותם רוצים להכין.
על מכסה המכל, בחלקו העליון, נמצא מד הטמפרטורה והוא מהותי ביותר בזמן העישון.
לכל נתח בשר, עוף, דג, ירקות וכדומה ישנה הטמפרטורה המדויקת שבה הוא אמור להיעשות.
יש להמתין עד שמד הטמפרטורה יגיע למעלות הרצויות, ואז לשמור עליו כך למשך שארית זמן הבישול.
לתוצאות טובות יותר מומלץ להיעזר גם במדחום בשר שימדוד את טמפרטורת הבשר מבפנים, כדי שלא לסיים עם נתח מוכן כלפי חוץ אך חי ובלתי אכיל כלפי פנים.
איזה מעשנה מתאימה למתחילים?
כיוון שבישול במעשנה דורש תשומת לב, סבלנות והשגחה כמעט כמו בייביסיטינג, כדאי לבחור אחת שאינה דורשת התעסקות רבה, כמו גם אחת קטנה יותר.
מעשנה קטנה, בעלת שלושה תאים נפרדים לעישון עשויה להתאים לצורך זה במדויק.
גם מכשיר מדגם קמאדו יכולה להתאים לטבח המתחיל.
זהו מוצר מקצועי ואיכותי העשוי יציקת אבן מאסיבית, הכולל גם משטחי עבודה חיצוניים לנוחות מרבית.
יתרונו הגדול של הקמאדו הוא בכך שהוא יכול לשמש הן כמעשנה והן כגריל ובכך לחסוך בעלויות של מכשיר ביתי נוסף ובצורך למצוא לו מקום אחסון.
האם עישון בשר בריא?
כולם כבר מכירים את האמרה שמאכל טעים במיוחד לרוב יהיה לא בריא עבורנו, אך לא כך הוא המצב בתחום עישון הבשר.
ראשית נציין כי העשן האופף את הבשר, אם מתבשל במעשנה איכותית מנותב כלפי חוץ בצורה שלא תפגע באיכות הבשר ולפיכך גם לא בכם.
בנוסף, טכניקת בישול זו אינה עושה שימוש בשמן או בתוספים אחרים, מלבד עשבי תיבול ותבלינים, והבשל מקבל את טעמיו מהאוויר החם והעשן בלבד.
בנוסף, שיטת העישון מאפשרת לעשות שימוש בבשרים איכותיים וטובים יותר ולהכין אותם במידת עשייה מושלמת אשר שומרת על מרכיביו הטובים והבריאים של הבשר.
האם ניתן להכין מזונות אחרים במעשנה?
אם אתם שוקלים לקנות מעשנה, כדאי שתדעו שניתן להכין בה כמעט את כל סוגי המזונות.
בנוסף לנתחים שונים של בשר, ניתן להכין עופות שלמים מתובלים אשר יקבלו את ניחוח העישון המגרה.
גם דגים מקבלים טעם נפלא וייחודי ואפשר להכין אותן כפי שהם או לבקש בחנות לפתוח אותם לצורת פרפר נטולת עצמות.
גם תוספות לבשר תוכלו להכין בקלות.
מנות אנטיפסטי המורכבות ממבחר ירקות, תפוחי אדמה אפויים כמו בל"ג בעומר, מגש ירקות שורש ועוד.
בשיטת בישול של עישון, השמים הם הגבול, או במקרה הזה, הדמיון והחך האישי.
ניתן למצוא מתכוני עישון רבים, להתנסות, לשפר טעמים ולהוציא מנות נפלאות.
מעשנה מקצועית, איכותית היא אביזר משתלם וכלי בישול מדהים, בעיקר לחובבי הבשר.
השימוש בה מרחיב את מגוון השיטות וטכניקות הבישול לבשר ויוצר טעמים חדשים נפלאים ועשירים.